Log In

sss

Comunicat de presa 16.08.2019

Azi, 16.08.2019 ora 3, a izbucnit un incendiu în salonul 3 al Pavilionului III din cadrul Secției exterioare de Psihiatrie (strada Louis Pasteur, nr.26) a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Cauza probabilă este fumatul (țigară aprinsă de un pacient în salon).

Personalul aflat în tură a intervenit imediat (până la sosirea autospecialelor) și incendiul s-a limitat la salonul 3. În salon se aflau 4 pacienți, din care 3 au fost transportați de echipele de intervenție la Serviciul UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Una din victime este în stare bună (revine la unitatea noastră), iar în urma evaluării celorlalți doi pacienți starea acestora impune internarea în spitalul de urgență. Doi angajați ai unității spitalicești (un asistent medical și un îngrijitor) care au intervenit de urgență la evacuarea pacienților, se află la UPU pentru investigații, starea lor fiind stabilă, dar impunându-se această evaluare.

La nivelul Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea s-a deschis o anchetă internă pentru a se cerceta cauza incidentului, modul de intervenție și salvare a pacienților din partea angajaților cu atribuții în acest sens. Monitorizăm evoluția stării de sănătate a celor doi pacienți internați de urgență.

Vom comunica mass-mediei informațiile publice prin comunicat de presă.

Secretariat general

înapoi la antet